Nov 21, 2008

UYUYAN ADAM-Georges Perec


Kitabı okurken kendini sevmeyen, toplumsal baskıdan yorulmuş, hayattan tad almayan bir adamın gözüyle göreceksiniz dünyayı. Sokaklar, evler, insanlar, olaylar aynı monotonluğun anlamsız parçaları olarak bir rüya gibi geçecek gözünüzün önünde, ta ki yazar sondan bir önceki sayfada "düş gören bir adam gibi konuşmaktan vazgeç" diyene kadar.
Başlangıçta olay akışının olmadığı kitaba konsantre olmakta zorlandım doğrusu. Sonra... Sonra nefis betimlemelerin akışına kapılıp düş gözüyle görmeye başladım uyuyan adamın dünyasını ve kitap bitti:)

5 comments:

NOTografik Hafızam said...

"hayat, saman tadı bırakır benim gibilerin ağzında.Neden? Çok çiğnediğimizden...Çok çiğnemeyeceksin hayatı, iki çevirip yutacaksın; acısı damağını çizmeden... "

ablacım senin bloğuna benim blok vasıtası ile ulaşan bir arkadasım bu sözü beğenmiş google da aramıs bi tek senin blog cıkıyormus aramada...merak etmiş,bu sana ait bir sözmü yoksa alıntımıdır diye?

daryal said...

bu bana ait ayşecim.tamamı şöyle:

hayat, saman tadı bırakır benim gibilerin ağzında.
Neden?
Çok çiğnediğimizden...
Çok çiğnemeyeceksin hayatı,
iki çevirip yutacaksın;
acısı damağını çizmeden
ve geniş olacak miden.

öperim:)

nox said...

çok rüya görüyorum
bazen,eşim beni uyandırmaya çalışırken "daha bir dk dur,rüyayı toparlayıp uyanacağım" modunda uyku uyanıklık arasında kalıyorum...uyuyan adamı uyanınca okurum...

yeni yıl yeni yıl yeni yıl kutlu olsun,herkes mutlu olsun
hoşçakal

dewinim 06

Anonymous said...

Sevdiğim kitaplar arasında "Uyuyan Adam". Oblomov'u çağrıştırdı bana. Okumadıysanız tavsiye ederim.

nox said...

tam bana göre, hadi uyuyalım-ki hep uyutulduğumuz söyleniyor.günde 26 saat uyuyabilirim.herneyse.mutlu kalın