Sep 29, 2010

Bir "güzellik" borcum var Mine'ye

Süpeeer FM' ciydim ben. 
Okuldan gelip eve girer girmez ilk iş radyonun düğmesini açmak olurdu. Ev halkından biri herhangi bir nedenle frekansı değiştirmişse vay o bahtsız kişinin haline... Serde ergenlik de var, kopardı kıyamet, o saatten sonra dindir Derya Tufanı'nı dindirebilirsen...


Kadir Çöpdemir'i , Mustafa Sandal'ı , Serdar Ortaç'ı ilk radyodan tanıdı bizim kuşak... Dj olmak gibi hayalleri vardı kimilerimizin ve radyoları aramak, programlara katılmak vardı en heyecanlı anılarımız arasında.

Aslında özel radyolardan önce de aşinaydım radyo programı takipçiliğine ama biraz mecburiyetten. Her yaz köyde kaldığımız ortalama bir ay boyunca radyomuz pencere önünde durur, bütün bahçeye yayın yapardı. TRT Polis Radyosu... Güzel sesli, düzgün diksiyonlu TRT spikerleriyle haşırneşir bir yaz geçirir, Ankara'ya döndükten sonra da televizyon izlemeli hayatımıza geçtiğimizden radyomuzdan yavaş yavaş uzaklaşırdık.

Özel radyolardan sonra da değişmedi bu durum, çünkü birbiri ardına açılan özel radyoların bizim köye yayın ulaştırabilmesi çoookkk uzun yıllar aldı.

Üniversiteye hazırlık yıllarımda keşfettim Radyo Ses'i. Geceleri el ayak çekilince odaya çekilir, sayesinde aynı odada horul horul uyuyan kızkardeşimin uykusunu kıskanmadan geç saatlere kadar ders çalışırdım. Bazen (itiraf ediyorum sık sık) ayaklarımı çalışma masama uzatır, arkama yaslanır, penceremdeki şehir ışıklarını izleyerek radyomla başbaşa gecenin tadını çıkarırdım.

Süper FM, TRT FM, Mavi Radyo, Radyo Ekin, Best FM, Radyo Ses, Radyo Odtü vs vs vs derken ...

Derken bişey oldu,araba kullandığım saatler dışında radyo dinlemez olmuştum kiiiii
Posted by Picasa
Geçen kış, muhabbet dolu bir gecenin fonunu 'Radyo İLEF' ile döşeyip mest etti bizi Mine.
İşte o gün bu gündür bizim evde Radyo İlef var.
Eve girer girmez düğmeyi çeviresim geliyor yıllar sonra nihayet.
Akşamları ayaklarımı uzatıp kitap okurken, internette gezerken, sohbet ederken canımcımla ya da düşüncelere dalıp giderken uzak mekanlara- uzak zamanlara birbirinden güzel seçkiler dinliyorum.

Yok şöle şahane müzikler var, yok böle nefis derleme olmaz demeyeceğim, hatta sizi şartlama yoluyla güldürüp eğlendirmeye çalışan, her konuda ahkam kesen dj'lerin olmadığından da bahsetmeyeceğim :) "ilef'in açılımını da söylemeyeceğim,
siz dinleyince anlayacaksınız neden müptelası olduğumu...

3 comments:

elegimsagma said...

ay biz de ailecek ilef'ciyiz :) hafta arasi pek dinleyemesek de, muhakkak tum hafta sonu evde ve mutlaka arabada.. nırınımmm...

Unknown said...

biz de çok seviyozzzzz...

Nefin Huvaj Sevim said...

Ne güzel oldu be! Senin yazını okuyunca sordum Google'a; dedim canlı dinlemek istesek ILEF'i, o da buyur dedi. Şu an dinliyorum, çok güzel çalıyorlar yahu:)
(En güzeli de aklımda sen, Günay dinliyorum öyle Ankara Ankara..Duygusallaştım işte.susun:))